keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Treenaus

Moi! :)

Tänää aattelin kirjottaa aiheesta mikä on nyt viimeaikoin noussu suuree suosioo ja tuntuu et täst kuulee vähä joka paikasta. Kirjotan siis omii ajatuksii ja kokemuksii treenauksesta iha tällee "maallikon" näkökulmasta, ku en kuitenkaa aiheesta sen enempää tiiä.
Miulle treenaamine tarkottaa monii asioita. Jos on huono päivä, meen vaikka lenkille purkamaa miu agressioita. Sen lisäks se merkkaa miulle terveyden ja hyvän kunnon ylläpitoo; oon huomannu et jaksan arjessa paljon paremmi ku liikun vapaa-ajalla :). Myös ku huomaa kehitystä omas kehossaan, ni tulee voittajafiilis, ja se nostaa itsetuntooki! Ja on se muutenki hyvää ajankuluu, jos on tylsää ni mikäs sen hyödyllisempää ku liikkumine.
Ja mitä sitte teen? Teen kotona ihan peruslihaskuntoo sekä kahvakuulatreeniä ja käyn lenkillä. Pyrin tekemää joka toinen päivä jotai eli 3-4 krt/vko. Lisäks oon muuttanu miu ravintoo proteiinipitoisemmaks, ja juon enemmän vettä. En kuitenkaa tarkkaile miun syömisii hirveen tarkasti, mut yritän välttää sellasta ylenpalttista herkutteluu. Mut hei kaikil meillä saa joskus olla herkuttelupäivii :D.
Oon myös joskus tehnyt sen virheen, et söin liia vähä suhteutettun miu liikunnan määrään. No eihä ne lihakset siit mihikää kasvanu :D. Nykyää tuntuu et syön iha järkyttävän paljo mut kyl ne tuloksetki näkyy sit nykyää. Ja myös lepopäivät oli joskus tuntematon asia miulle, nykyää ymmärrän niitte tärkeyden. Ei keho jaksa kokoaikaista rääkkiä.

Miut sai aikoinaa liikkumaa se, et tarvitsin jotai tekemistä vapaa-ajalle. Sit aloin miettii et mikä liikuntamuoto sopis miulle eikä tuntuis pakkopullalta ni aloin käymää kerran viikos Zumbassa ja sit tein koton viel lihaskuntoo muina päivinä. Sitä kesti suunnilleen pari vuotta. Sit miulle tuli sellanen vaihe et ei vaa enää jostai syystä kiinnostanu liikkuu, mut tän vuode keväällä se palo löyty taas uudestaa :). Zumbaa suosittelen kaikille ketkä tykkää tanssii ja liikkuu musiikin tahdis. Ja siel jokaine saa liikkuu omal tyylillää, pääasia siin lajis on se et jokaisel on kivaa siel! Mut jos et tykkää ryhmäliikunnasta ni se ei välttämättä oo siun juttu, mut aina voi kokeilla :).
Muutenki suosittelen musiikkii liikunnan taustalle, ainaki miulle se antaa iloo jatkaa pidempää.

Mie en alottanu liikuntaa sen takii, etten olis ollu tyytyväine itteeni. Mut jolleki toiselle se saattaa olla se syy alottaa. Älä siis ikin mee haukkumaa kenenkää ulkomuotoo; se ihmine saattaa olla juuri alottanu liikunnan ku haluaa muutosta itseensä. Eikä se haukkumine ainakaa innosta jatkamaa, tai sit se ajaa sen ihmisen jatkamaa sitä aivan väärällä tavalla, ja laihuttamisesta tulee hänelle pakkomielle. Tai sit on joku joka ei oo niinkää lihaksikas ja käy salilla, ni älkää koskaa menkö sanomaa sille henkilölle mitää ilkeetä häne kropasta. Jokaine alottaa jostai ja jokaisel on oikeus treenata :). Miettikää mistä ite ootte lähteny aikoinaa liikkeelle. Eikä jokaisen tavoitteena ees oo massiiviset lihakset.
Ja joskus käy joillekki niin, et kaverit ja läheiset ei ymmärrä sitä omaa elämäntapamuutosta. Mut siitä ei kannata välittää, tehkää just sitä mikä itestä tuntuu hyvältä. Antakaa muiden viettää bileiltaa sil aikaa ku ite ootte hiki päässä treenaamassa :D. Tulokset o hyvä palkinto kaikest työstä!

Work for what you want!














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti